Az Ubuntu Linux átalakítása Windows 10 kinézetűre

Ahogyan annak idején bemutattam az akkor népszerű windows 7 megjelenési stílusának Ubuntu Linux rendszerre való átvarázsolását, most a Windows 10 rendszerrel teszem meg ugyanezt.

Bizonyára vannak olyanok, akik a Windows 10-et valami oknál fogva a megjelenési stílusa miatt kedvelték meg - elsősorban nekik tudom ajánlani az alábbi leírásomat.

1.) Letöltés és telepítés

Előző leírásom segítségével telepítsük fel a Unity Tweak Tool megnevezésű segédprogramot.

Továbbá töltsük még le szükséges stíluscsomagokat a hivatalos weboldalról - az ott leírtak alapos figyelembevételével.2.) Használat

A letöltött stíluscsomagok közül tömörítsük ki és másoljuk bele a "windows_10_default_v0.7.zip" és a "windows_10_dark_v0.7.zip" állományok tartalmát a /home/felhasználónév/.themes - továbbá a "Windows_10_Icon_Pack_v0.1.zip" és a "155025-win8.tar.gz" tartalmait pedig a /home/felhasználónév/.icons mappáinkba. A két említett mappa nevében a "." jel a mappa rejtett tulajdonságát jelenti - ezért az elérésükhöz a Nautilus fájlkezelőben a Ctrl+H billentyűkombinációval jelenítsük meg előtte azokat.

Ezt követően már nincs más dolgunk, mint a már feltelepített stílusokat a már szintén feltelepített Unity Tweak Tool segítségével - Appearance -> Theme, Icons és Cursors menüpontok - kiválasszuk.

A Windows 10 tálcáját és startmenüjét pedig a "Cinnamon" megnevezésű programcsomagok feltelepítésével - továbbá a korábbi leírásom segítségével az Ubuntu Linux bejelentkező képernyőjén a Cinnamon felület kiválasztásával kapjuk meg.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.